Начало OFFNews Депутатите от БСП няма да влизат в пленарна зала, включват се в протеста
0

Депутатите от БСП няма да влизат в пленарна зала, включват се в протеста

0

Ние подкрепяме протеста и днес сме решили да не влезем в пленарна зала, тъй като оставката на Бойко Борисов не е заложена в дневния ред. Това е и най-голямото изискване на протестиращите. Отиваме на протеста не като народни представители, а като граждани. 

Граждани, които са недоволни от това, че премиерът за пореден път се подигра с българските граждани, обявявайки, че протестът е от мафиоти. Единствените мафиоти, които аз съм виждал, са в Народното събрание и в Министерски съвет. Те умират от страх, включително и Борисов, който от месеци не иска да дойде на заседание.”

Това каза народният представител от ПГ на “БСП за България” Стоян Мирчев пред НТВ.

Социалистът заяви, че министър-председателят е делегитимирал Народното събрание, а в същото време иска и да пише нова Конституция. „Ситуацията е такава, че ние трябва да бъдем на протеста при хората, и да ги подкрепяме, за да може най-накрая България да се отърве от този октопод на мафията, а именно премиерът и неговата шайка. Управляващите трябва да чуят народа и да подадат оставка, както Бойко Борисов, така и Иван Гешев“, коментира депутатът от БСП.

Мирчев обясни, че като опозиция левицата използва абсолютно всички инструменти – както извън парламента, така и вътре в него, за да показва истинското лице на мафията, която управлява, и да се бори с нея.

Източник: OFFNews