Начало OFFNews Ден 58: Протестът подкрепи Хиполенд (на живо)
0

Ден 58: Протестът подкрепи Хиполенд (на живо)

0

58-ата вечер на протеста започна с полицейски проверки – на няколко КПП-та край “Триъгълника на властта” служителите на реда спират демонстрантите и гледат какво има в раниците им.

Стотици се събират в центъра на София, за да поискат отново оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Акцент тази вечер е и подкрепата за Хиполенд, след като властите започнаха масирана проверка на веригата магазини за играчки – ден след като собственикът ѝ обяви, че подкрепя протестите, а синът му е пострадал от сълзотворния газ на полицията.

Следим събитията на живо, очаквайте информация, снимки и видео.

Хронология на протеста:

20: 41 ч. – Искам да благодаря на всички, които ни подкрепихте. Не съм очаквал и съм горд, че хората не са беззвучни и безгласни букви. Искам да се обърна и към полицаите. Убеден съм, че повечето от вас са свестни хира. Моля ви, озаптявайте по-агресивните. Така, както и ние го правим, заяви от трибуната собственикът на Хиполенд.

20:39 ч. – Демонстрант е купил от Хиполенд играчки-кученца и протестът ги раздава на полицаите

20: 35 ч. – Днес данъчни и Икономическа са влезли в Хиполенд, чиито служители са тук от първия ден. И затова днес всички започнахме да купуваме играчки от Хиполенд. Купихме прасенца и ги пратихме на Иван Гешев. Днес ще обявим и друга инициатива – “Не купувайте нищо от Марешки”. Не зареждайте от бензиностанциите му, обяви от трибуната Николай Хаджигенов от “Отровното трио”

20:25 ч. – Собственикът на “Хиполенд” също е на протеста. Демонстрантите носят играчки от Хиполенд

Източник: OFFNews