Начало OFFNews Ден 54: Масово отваряне на очи пред ЕК
0

Ден 54: Масово отваряне на очи пред ЕК

0

Протест под надслов „Масово отваряне на очи” се проведе пред сградата на Европейската комисия в София с 54-и ден на антиправителствени протести у нас. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избор

Протестиращите се обърнаха към европейските институции и ги призоваха да отворят очите си за корупцията в България. Те издигнаха информационно табло, на което са обявили оперативна програма „Фасадна демокрация”, като бенефициент е посочен партия ГЕРБ и коалиционните партньори, а финансирането е осигурено от европейските данъкоплатци. Протестиращите обявиха, че „оперативната програма”, която представят днес, краде бъдещето на гражданите.

“Една от гордостите на сегашното управление са множеството европроекти, свързани с едрата инфраструктура и всъщност това, което тук сме направили, е оперативна програма “Фасадна демокрация” именно да покажем докъде стигат тези огромни европроекти и докъде са, а те стигат до частните джобове, въобще не стигат до нашето общество и всичките тези парио, които Европа излива към нас, стигат до конкретни хора, които ги взимат с 200″, заяви протестиращ.

По-късно предстои и традиционният протест организиран от “Отровното трио”, който започва пред президентството и Министерски съвет и завършва с шествие на Орлов мост. 

Към 20 ч. хората на площад “Независимост” бяха малко, според репортера ни. Големият протест се очаква да е на 2 септември, когато парламентът се събира на есенната си сесия. 

Източник: OFFNews