Начало OFFNews Ден 53: Инджова определи среща на Борисов на 2 септември в 8 сутринта
0

Ден 53: Инджова определи среща на Борисов на 2 септември в 8 сутринта

0

И в неделя вечерта стотици протестиращи се събраха в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Остават блокадите на трите ключови кръстовища в столицата: на площад “Независимост”, край Ректората на СУ и на Орлов мост.

На 2 септември ви определям среща в 8 ч. сутринта тук. Наричат ни метежници – затова да ги пометем! Призовавам всички българи – от Лондон до Бургас – на Велико Народно въстание на 2 септември. В сряда ще имам среща не само с вас, но и с този, който чакаме да напусне властта. Аз определих среща на Борисов на улицата – защото тръгнаха от улицата и улицата е мястото, където ще ги изпратим, заяви пред събралите се демонстранти бившият служебен премиер Ренета Инджова.

На 2 септември ще ги пометем, каза и Арман Бабикян от “Отровното трио”.

В подкрепа на протеста се обяви и певицата София Георгиева, която тази вечер изпя пред множеството на площад “Независимост” хита си “Син талисман”.

Днес дойде чудесна певица от Перник, в сряда чакаме винкелите от Перник, заяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов.

А после се пошегува с “Обединените патриоти”: След като вземем властта, ще принудим да встъпят в еднополов брак помежду си всички патриоти и наши противници. Така или иначе патриотите встъпиха във властта с лъжи през цялото време – джендър република, гей бракове. Толкова години ги слушам тия тъпотии, че в крайна сметка днес реших – защо пък не?! Идеята не е лоша.

Към 21:20 ч. шествието се отправи към Орлов мост.

За кратко се стигна до напрежение между полицията и група от демонстранти, които искаха да преминат пеша край паркинга зад бившия партиен дом, но не бяха пуснати. Полицаи отведоха настрани един от протестиращите, но след минути го освободиха.

Същевременно БНР съобщава, че около 30-ина души са се събрали тази вечер на контрапротест на тротоара пред румънското посолство – те се определят като граждански патрули, чиято цел е да не позволят на протестиращите отново да блокират кръстовището. Контрапротестиращите са на мнение, че блокадите в центъра на София са незаконни и нарушават спокойствието на гражданите.

Източник: OFFNews