Начало OFFNews Ден 52: Протестът започна с Let It Be
0

Ден 52: Протестът започна с Let It Be

0

Пореден ден на протести с искане на оставката на правителството и главния прокурор в столицата.

За 52-ра поредна вечер стотици българи се събират пред Президентството, за да поискат оставките на Борисов и Гешев, разпускане на парламента и предсрочни избори.

В момента площадът пред Триъгълника на властта се огласява от песени, а настроението е като за купон. Първо звуча песента символ на протестите – Let It Be на Бийтълс, след това звуча и хитът на Queen The Show Must Go On. А доста от присъстващите затанцуваха под звуците на “Борисов, чао” – поредната кавър версия на италианската партизанска песен Bella Ciao.

Блокирани остават трите ключови кръстовища в София – на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и пред Министерския съвет. Обстановката е спокойна.

По-рано днес в Пловдив имаше антиправителствено шествие. Близо 30 автомобила минаха с бавна скорост от паркинга пред зала Колодрума по ул. “Константин Величков” към булевард “Цар Борис Трети Обединител”.

Полицията осигури безопасността на движението при преминаването на колоната, която се движеше с около 10 км./ час, съобщи БНР.

Стигна се до кратка блокада на трафика в Тунела, където протестиращите пяха българския химн с развети знамена и под звуците на клаксони. Маршрутът продължи по булевардите “България” и “Васил Априлов”.

 

Източник: OFFNews