Начало OFFNews Ден 51: Протестът се готви за решаващата дата – 2 септември
0

Ден 51: Протестът се готви за решаващата дата – 2 септември

0

И в петък вечерта стотици протестиращи се събраха в центъра на София, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Остават блокадите на трите ключови кръстовища в столицата: на площад “Независимост”, край Ректората на СУ и на Орлов мост.

Хронология на протеста:

21:34 ч. – Демонстрантите стигнаха до Орлов мост, където тази вечер има арт хепънинг на музиканти, поети и художници.

21:05 ч. – Шествието се отправя към Орлов мост.

20: 58 ч. – Всеки ден ще сме тук, докато извоюваме нашата победа. Това ще бъде скоро, обещавам ви! Сега или никога – ако те направят избори, обречени сме! – заяви пред множеството проф. Минеков от “Отровното трио”.

20: 40 ч. – Аз не мога да разбера – толкова време управляващите се правят, че не знаят за какво сме тук. Искаме оставки и избори. Тук сме, защото не искаме да крадат. Уволнени сте, дами и господа, некадърници – каза Пепи Писарски от “Атлас”.

20:37 ч. – Днес няма да ви мъчим много, петък вечер е. Гответе се за 2 септември. Нека всеки да си каже: мен не ме е страх! На 2 септември в 8 ч. сутринта ще обявим, че не ни е страх. Да си отиват: сега и завинаги – заяви пред демонстрантите Николай Хаджигенов от “Отровното трио”.

20:27 ч. – Част от посланията на днешния протест:

Снимки: Венци Мицов / OFFNews

Източник: OFFNews