Начало OFFNews Ден 49: Оставката на Данаил Кирилов не променя нищо. Протестът продължава
0

Ден 49: Оставката на Данаил Кирилов не променя нищо. Протестът продължава

0

За 49-ти ден пред сградите на властта се събраха протестиращи, които искат оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

Протестиращите са категорични, че оставката на правосъдния министър няма нищо да промени. Протестът ще продължи.

“Той е една незаменима фигура. Искрено се надявам да не му подпишат оставката, защото ние така или иначе тук вече 49 дена искаме оставката на цялото правителство и на главния прокурор”, заяви един от протестиращите пред БНР.

“Една малка оставка за нас, един голям скок в развитието на Барни Ръбъл”, написа по-рано днес в социалните мрежи Арман Бабикян от Отровното трио.

За трета поредна вечер пред НДК се събират граждани, които осъждат действията на блокиралите възлови места в София и настояват за импийчмънт на президента Румен Радев, когото наричат “разединител на нацията”. Сред демонстрантите се чуват разнопосочни коментари за подадената оставка от правосъдния министър Данаил Кирилов. Има и гласове в негова подкрепа.

“Не трябваше да я подава. По този начин те непрекъснато … Кой не освободиха? Горанов? Предишния министър на вътрешните работи? Сега правосъдния! Това са оставки под натиск и нищо друго”, коментира протестиращ.

Източник: OFFNews