Начало OFFNews Ден 47: Бухалка – подарък за премиера, чиято оставка се иска
0

Ден 47: Бухалка – подарък за премиера, чиято оставка се иска

0

Нов нетрадиционен начин да изразят недоволството си използваха протестиращите на 47-ия ден от протестите. Те наредиха бухалки, с които да символизират начинът, по който мутрите са преминали през прехода. Бухалките бяха приготвени за подарък на премиера Бойко Борисов, чиято оставка протестиращите искат вече месец и половина. Искане за оставка има и за главния прокурор Иван Гешев.

На площада пред Триъгълника на властта се събрата няколкостотин души. 

“Това е разликата между държавата на Бойко Борисов и държавата на гражданите. Ние искаме правото да управлява”, заяви Арман Бабикян от Отровното трио. 

Емил Георгиев съобщи на множеството, че е арестуван Иван Калчев от Орловград, за когото OFFNews вече съобщи. “Когато арестуваш правилният Иван, не упражняваш правилната власт”, обяви Георгиев. Той съобщи още, че в четвъртък в Пловдив ще има изненада, но не каза каква. 

Протестиращите отново декларираха, че нямат партийни пристрастия, а действията им са граждански. 

Денят мина под знаменателя на разрушения и възстановен лагер на протестиращите пред ректората на Софийския университет.

Пред сградата на областния съвет протестиращи поднесоха цветя и поискаха разговор с областния управител Илиан Тодоров. Поводът е избухването на бившия кадър на “Атака” във фейсбук, че демонстрантите са изроди и пияници. Тодоров обаче предпочете да не отговори на поканата. 

В 47-ия ден от протеста хората чистиха площада пред президентството от фасове и други боклуци.

Източник: OFFNews