Начало OFFNews Ден 45: Протестиращите занесоха десетки джипове – играчки на Борисов в МС
0

Ден 45: Протестиращите занесоха десетки джипове – играчки на Борисов в МС

0

Протестиращите занесоха пред Министерския съвет десетки джипове – детски играчки.

За да се чувства комфортно премиерът, сме му купили известно количество джипки и автомобили, в които да може да се вози и да открива новите пътища в България за себе си. След последното дарение, което направи – 70 милиона за пътища без дупки, – вероятно даренията ще продължат с бърза скорост до последния му ден. Все пак, ние сме широки души, моля ви занесете и наредете тези джипки пред МС. Джипките са толкова малки, колкото е моралът на премиера”, обяви Арман Бабикян

Днес около 13.00 часа, четирима мъже и една жена се барикадираха в Паметника на свободата на Шипка и пуснаха знаме с надпис “Оставка”. Демонстрантите бяха изведени принудително с полиция.

“Не смятаме, че паметници-светини на българската история могат и трябва да бъдат използвани за политическите страсти на деня”. Това е позицията на Отровното трио по повод протестния акт на връх Шипка.

Поредната 45-а протестна вечер започна без напрежение пред фонтана на Президентството, с неизменните искания на организаторите:

1. Оставка на Борисов. Оставка на Гешев.
2. Дистанционно и машинно гласуване.
3. Предсрочни избори.
4. Свикване на ВНС за промени в Конституцията.

Протестиращите споделиха позициите си пред БНР:

 „Щом и от връх Шипка е стигнало до София, че искат оставка, значи цяла България иска оставката на Бойко Борисов”

„Президентът е прав. Пътят към новата Конституция минава през оставките на Бойко Борисов, както и на главния прокурор Гешев, което означава, че наистина това Народно събрание трябва да прекрати мандата си предсрочно“.

„Силно се надявам да се случи и го желая с цялото си сърце. Чувствам се длъжник на тези деца – интелигенти, образовани, които започнаха борбата“.

„Те разчитат да заметат следите от престъпленията, да спихне всенародния ентусиазъм, но това, разбира се, няма да се случи“.

При посолството на Румъния се събраха около 40 контрапротестиращи, които искат оставката на президента. Те планират голям митинг през следващата седмица.

Източник: OFFNews