Начало OFFNews Ден 43: Милиционерски омлет пред сградата на МВР
0

Ден 43: Милиционерски омлет пред сградата на МВР

0

За 43-а поредна вечер недоволни се събраха в триъгълника на властта, за да поискат оставката на премиера Бойко Борисов, правителството, главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори. 

И тази вечер OFFNews ще следи ситуацията в столицата. 

По-рано днес от Отровното трио съобщиха чрез страницата си във фейсбук, че са събрани 65 553,96 лева, като от тях са изразходвани 17 570 лева за: палатки, тенти, спални чували, озвучаване, кабели, мегафони, стикери, плакати, транспаранти, знамена, столове, маси, храна, вода, санитарни потребности, популяризация в интернет и транспорт. 

Към 19 часа беше организиран контрапротест и петиция, която беше подписана от 5 000 души пред СДВР. Протестиращите настояваха да получат информация дали протестите са незаконни. “Ако протестите са такива, полицията да влезе в правомощията си и да ги премахне”, настоя участник в днешната акция. Те ръкопляскаха в знак на подкрепа на това, което върши полицията.

Хронология на събитията:

21:30 ч.: Хвърлят се яйца, домати и тоалетна хартия по сграда на МВР. 

21:25 ч.: За пръв път от началото на протестите ще има рок концерта на “Орлов мост”. 

21:15 ч.: Шествието се отправя към МВР. “Ние, гражданите, няма да оставим нито една институция, най-вече МВР. Тази вечер ще приготвим омлет по милиционерски само че пред друг вход на министерството на вътрешните работи – този на Дирекция “Оперативни технически операции” – това е службата, която слуша нас и всички Вас”, каза Хаджигенов. 

21:10 ч.: Говори Арман Бабикян от „Отровното трио“: Благодаря Ви, че сте на този площад и тази вечер. Проф. Минеков е в Пловдив. Отново полицията не допуска протеста да стигне до гарата. Бабикян каза още, че три служби са влезли в дома на Тихомир (активист от Изправисе.БГ). 

Ако случайно отговорите на тези въпроси започват с „да“, не сте ли част от правителството, ако живеете там? Ако да, не е ли време да излезете от съдебната система. Борисов, за Вас вече ми е жал, няма да ви питам вече нищо, защото тези, които Ви бяха съдружници до вчера, ще ви вземат всичко, добави Бабикян.

20:50 ч.: Протестиращ изрази недоволството си от правителството чрез стихотворение. 

20:44 ч.: Арестуваното момче за случката на „Ситняково“ е освободено под гаранция, каза говорител на протеста, като се позова на адвокат Минчо Спасов. 

20:35 ч.: “Прокуратурата изнудва и рекетира под благия поглед на главния каскет на прокуратурата или лично от Сотир Цацаров. И преди са изчезнали неща, но не в мащабите на 35 кг злато. Тогава обаче не е имало спецпрокуратура”, каза още Хаджигенов. 

20:30 ч.: Отдел “Наркотици” и отдел “Тежки престъпления” са нахлули в дома на майката на един от активистите а протеста, който е на блокадата на “Орлов мост”, обяви адв. Николай Хаджигенов. 

Източник: OFFNews