Начало OFFNews Гешев: Прокуратурата не проверява частни бизнеси, а крадливи политици и държавни служители
0

Гешев: Прокуратурата не проверява частни бизнеси, а крадливи политици и държавни служители

0

Прокуратурата няма отношение към темата за нова конституция и свикване на Велико Народно събрание. Държавното обвинение не проверява частни бизнеси, а само приватизационни сделки на прехода.

Това обяви главният прокурор Иван Гешев пред Нова тв. 

По въпроса за новия проект за конституция на ГЕРБ Гешев беше предпазлив и само каза, че прокуратурата била готова да изготви становище, ако е необходимо.

“Това е политическият дневен ред. За мен са важни въпросите за българските граждани, а те са – ще се решат ли проблемите с убийствата на пътя от дрогирани и пияни шофьори, както и много други въпроси, които българската прокуратура е поставила пред Народното събрание и законодателната власт. Ако поискат становище от прокуратурата, ще дадем своето становище”, каза Гешев.

Той определи като фалшива новина обвиненията, че прокуратурата посяга на частни бизнеси.

“Тук се развива поредната пропагандна кампания, или както е модерно да се казва, фейк нюз. А тя е в посока, че едва ли не проверяваме работещи предприятия, работници, работещи бизнеси, собственици на работещи бизнеси”, заяви шефът на държавното обвинение.

До момента от ДАНС към Върховната касационна прокуратура са постъпили материали за 28 сделки от прехода. И предстои да бъдат образувани досъдебни производства при установени нарушения.

„Ние проверяваме крадливи български политици и държавни служители, които са нарушили преди доста време служебните си задължения и са приватизирали, откраднали незаконно държавна собственост. Това е поредната фалшива новина, с която се опитват да плашат нормалния бизнес. В България частната собственост е неприкосновена”, каза още Гешев.

Източник: OFFNews