Начало OFFNews ГЕРБ няма да подкрепи нито 48-часов изборен ден, нито електронно гласуване
0

ГЕРБ няма да подкрепи нито 48-часов изборен ден, нито електронно гласуване

0

ГЕРБ няма да подкрепи предложението за промяна в Изборния кодекс за 48-часов изборен ден, защото това е притеснително за българските граждани. Засега няма да има възможност да се въведе и дистанционно и електронно гласуване, тъй като специалистите не са дали своето мнение за неговата безопасност, съобщи във Видин председателят на Народното събрание Цвета Карянчева.

Тя коментира и темата за машинното гласуване: „Нека да има машини, но нека да има и хартиени бюлетини. Всеки да гласува така, както му е най-удобно. Всички възможности за манипулации на изборните резултати са сведени до абсолютен минимум. Гражданите могат да са спокойни, дори и някои политици неоснователно да ги уверяват в обратното“.

“За 10 години подобрихме живота в страната”

По време на партийно събрание във Видин Караянчева връчи членски карти на близо 80 души, присъединили се наскоро към ГЕРБ.

Стягайте се – заръча тя на актива на ГЕРБ в крайдунавския град – Много хора искат да спечелят властта с нечисти средства и цели. Били сме мафия. Г-н президент, ние ли се чуваме по телефона с бегълци от закона. Наши съветници ли са обект на разследване? Ние ли хвърляхме бомбички по полицаите в опит да щурмуваме най-висшия орган на демокрацията? Ние ли насъсквахме хората в продължение на месец и ги готвехме за „въстание“?

Историята е показала колко сме силни, когато сме единни. Вместо именно обединителят на нацията да е двигател на този процес – точно той е човекът, който най-много пречи на единението. Как така ще кажеш мутри на над 1,2 млн. души, подкрепили мнозинството? Всички помним и как премиерът Борисов подаде ръка към президента, за да преодолеят заедно кризата с COVID-19, но тя не бе приета, каза още председателят на Народното събрание.

Няма да влизам в тона на опонентите ни. Лесно е да клеветиш и да съдиш. Ще говоря какви са ни целите и какво сме направили. Да, допуснахме и грешки. Но за 10 години подобрихме живота в страната. Има работа, има инфраструктура, има инвестиции, доходите растат, отбеляза Цвета Караянчева.

Източник: OFFNews