Начало OFFNews ГЕРБ не казват дали Данаил Кирилов ще се върне в парламента
0

ГЕРБ не казват дали Данаил Кирилов ще се върне в парламента

0

От ГЕРБ все още не казват дали подалият оставка министър на правосъдието Данаил Кирилов ще се върне в парламента. “Ще видим”, беше отговорът на въпроса на пресцентъра на ГЕРБ. “Няма да коментирам, колега”, каза лаконично Данаил Кирилов пред репортер на OFFNews.

Все още не са ясни мотивите, с които Данаил Кирилов подаде оставката си. Едното предположение е, че идеите за проект за промени на конституцията на ГЕРБ, за чиито внасяне ще се търси събирането на 121 подписа, не срещнаха обществена подкрепа.

Оставката на Данаил Кирилов ще бъде обсъдена на коалиционен съвет с “Обединени патриоти”, откъдето се чуват гласове, че ще гласуват против освобождаването му.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който е от квотата на коалиционните партньори в правителството, каза днес по БНТ: “Аз го харесвам (Данаил Кирилов – б.р.)… Жал ми е така да го наритваме… За мен никой няма да плаче, за Дани Кирилов все някой ще плаче”.

“Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря. Няма нужда“, каза вчера и лидерът на НФСБ Валери Симеонов за оставката на Кирилов.

Ако Данаил Кирилов се върне в парламента другата седмица, когато започва есенната сесия, банката ще трябва да освободи Лиляна Друмева, която е избрана от 23 МИР – София, тъй като Кирилов е на по-горно място листата.

Източник: OFFNews