Начало OFFNews ГЕРБ аплодира в парламента новината за премахването на барикадите
0

ГЕРБ аплодира в парламента новината за премахването на барикадите

0

Депутатите на ГЕРБ аплодираха в пленарната зала думите на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски за премахването на барикадите и палатките по кръстовищата в столицата.

МВР шефът бе повикан за изслушване в залата след безредиците снощи, в които пострадаха много униформени и протестиращи.

По думите на Терзийски в палатките, които бяха съборени около 3 ч тази нощ, е имало взривни материали. МВР предприела акцията по премахването им, след като изгледало видеоматериали.

35 от задържаните са с постоянен и настоящ адрес извън София, каза още министърът. Той не даде информация кои са били провокаторите, които хвърляха бомбички по полицията.

Георги Свиленски от БСП изрази недоволство от поднесената информация. Според него залата очаква министърът да каже кой е изпратил провокаторите, като директно обвини ГЕРБ в това.

След него думата взе Вежди Рашидов, ГЕРБ. Според него сметката за разходите за охрана на протеста и за медицинска помощ трябва да бъде изпратена на организаторите на демонстрациите и Отровното трио, а самото трио да бъде дадено на съд.

Рашидов поиска президентът да се извини, че е нарекъл управляващите мутри.

“Вие к’вото хванете, Бойко Борисов ви е виновен. Моята съпруга съпруга работи в Пирогов. 24 часа лекува 30 полицаи вчера”, добави той.

Футболните агитки знаем под чий контрол са. Нека не противопоставяме хората едни на други, отговори Манол Генов от БСП.

Източник: OFFNews