Начало OFFNews Ген. Шивиков: Елате всички на 2 септември, да отвоюваме свободата на Отечеството
0

Ген. Шивиков: Елате всички на 2 септември, да отвоюваме свободата на Отечеството

0

Генерал Димитър Шивиков, бивш командир на 61-ва Стрямска бригада в Карлово и бивш командир на българския контингент в Афганистан, публикува видео обръщение, в което призова всички българи да отидат на протеста пред парламента (бившия партиен дом) на 2 септември от 8 часа.

Час по-късно започва първото заседание на Народното събрание след лятната ваканция и тогава се очаква ГЕРБ да депозира 120-те подписа, които са необходими за стартирането на процедура за промени в конституцията. 

В триъгълника на властта същия ден се очаква голям национален протест под наслов “Велико народно въстание”, организиран от т. нар. Отровно трио – адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян.

“Вече повече от 50 дни ние сме по площадите, за да търсим отговорност. За да поискаме ясно и категорично оставката на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и разпускането на Народното събрание”, заяви във видеото генералът.

Той обяви и че протестът ще продължи до момента на получаването на оставките.

“Да отвоюваме свободата на Отечеството и да изтръгнем страната от мафиотското управление”, завърши изказването си ген. Шивиков.

Източник: OFFNews