Начало OFFNews В квартала на Фандъкова: Пешеходна алея по “Златните мостове”, след седмица отварят кръстовището на България и Каблешков
0

В квартала на Фандъкова: Пешеходна алея по “Златните мостове”, след седмица отварят кръстовището на България и Каблешков

0

От днес се отваря за движение столичната улица “Златните мостове“, която излиза на бул. „Тодор Каблешков“. На кръстовището е поставена светофарна уредба за регулиране на движението. Улицата ще бъде двупосочна и осигурява още един вход-изход към кв.“Манастирски ливади“ – изток, съобщи Столична община. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи да се обособи алея за пешеходци по ул.“Златните мостове“. 

Разширението на бул.“Тодор Каблешков“ се изпълнява в два участъка от южната страна на булеварда: от бул.“България“ до ул.“Боянски водопад“ и от ул.“Боянски водопад до ул.“Деян Белишки“. 

До ул.“Боянски водопад“ приключват асфалтовите работи по основното платно и се изпълняват зауствания към малките улици. Изпълняват се довършителни дейности по изграждане на тротоарите, велоалеята и интегрираните отводнителни бордюри.

В участъка от ул.“Боянски водопад“ до ул.“Деян Белишки“ се изгражда канализация и водопровод и се изпълняват дейности по пътната конструкция. 

По настояване на кмета Фандъкова организацията по работата в следващия етап на бул.“Тодор Каблешков“ е съобразена с отварянето на движението по последния етап от ремонта на бул.“България“. 

Предвижда се на 12 септември при благоприятно време да бъде отворено за движение пътното платно на бул.“България“ и кръстовището с бул.“Тодор Каблешков“. След това започва изграждане на канализация по ул.“Боянски водопад“ и тя ще бъде затворена за пътни превозни средства. С цел осигуряване на още един вход-изход от квартал „Манастирски ливади – изток“ ще се осигури преминаване по ул.“Костенски водопад“ в квартала.

Работи се по последния участък на бул.“България“ от Околовръстен път до „Тодор Каблешков“, където е изпълнена хидроизолация над пешеходните подлези и цялостно се подменя пътната настилка. В момента се полага биндер в този участък. Положена е метална мрежа с цел заздравяване. Ще продължи работа по ремонта на тротоарните настилки и изграждането на велоалея до тротоарите на бул.“България“. 

Преди това бяха ремонтирани в двете посоки участъците на бул.“България“ от бул.“Гоце Делчев“ до бул.“Тодор Каблешков“, както и от „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока Витоша и от Околовръстен път до моста на р.Боянска.

Източник: OFFNews