Начало OFFNews В Гърция: Скоростта на предаване на Делта варианта е ужасяваща
0

В Гърция: Скоростта на предаване на Делта варианта е ужасяваща

0

Скоростта на предаване на варианта Делта на коронавируса в Гърция е ужасяваща, заяви в четвъртък президентът на Националната организация за обществено здраве (EODY) Панайотис Аркуманеас, съобщава “Катимерини”.

“Очакваме увеличение на случаите тази и следващата седмица, ще анализираме възрастта на заразените и дали те попадат в интензивно отделение, за да бъдат интубирани, или имаме смъртни случаи”, коментира Аркуманеас, отбелязвайки че 99% от онези, които попадат в болница или в реанимация, не са ваксинирани.

Това е “пандемия на неваксинираните”, добави той.

Делта вариантът вече е доминиращ при новите инфекции, като нови данни показват, че процентът на тези случаи се повишава с около 10 процентни пункта на седмица, каза той.

“Скоро ще достигне 70%, сега го виждаме на островите, особено на островите, на които има нарастване на инфекциите”, обясни той.

Патологът и експертът по инфекциозни болести Мариос Лазанас коментира, че времето на четвъртата вълна на пандемията е изненадало експертите.

“Очаквахме го, но не и толкова бързо. Мислехме, че това “цунами” ще дойде в края на август, но дойде много по-бързо”, каза той.

Делта е много по-заразна мутация и в същото време ваксинациите в Гърция не са напреднали до степен, в която би трябвало. Ваксинациите са значително намалени. Хората са ​​на почивка и има проблем, предупреждават здравните власти.

Източник: OFFNews