Начало OFFNews Борисов към пенсионерите: Благодаря, че ни изградихте като хора, по 50 лв. до края на мандата
0

Борисов към пенсионерите: Благодаря, че ни изградихте като хора, по 50 лв. до края на мандата

0

Пенсионерите у нас ще получават по 50 лева добавка всеки месец до края на управленския мандат на ГЕРБ.

Това потвърди премиерът Бойко Борисов във фейсбук. Вчера социалният министър Деница Сачева каза, че добавката ще бъде давана до март догодина.  

Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства, припомня днес министър-председателят.

Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите. Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите. На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като общество, пише още Борисов.

В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка”, хвали се Борисов.

Източник: OFFNews