Начало OFFNews Биков: С партията на Петков и Василев Радев разчиства терена от провалените партии на протеста
0

Биков: С партията на Петков и Василев Радев разчиства терена от провалените партии на протеста

0

Политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев е опит на Румен Радев да разичисти терена от провалилите се партии на протеста и да ги замени с една нова формация, която евентуално да се опита да свърши това, което те не успяха, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

Той е категоричен, че от ГЕРБ по никакъв начин не се притесняват от евентуалната поява на нов политически проект и добави, че според него партиите на протеста ще бъдат доведени до ръба на оцеляването след появата му. 

Лидерът на парламентарната група на “Демократична България” Христо Иванов отново повтори, че вижда в лицето на Петков и Василев съмишленици и че е подкрепял усилията им досега.  

“ДБ има стабилна политическа идентичност и последователно поведение. Ако се появят политически проекти, които вървят в същата посока, това може да бъде само добра новина за нас. Гледаме с позитивно очакване към това и ако сме умни, съм сигурен, че можем да очакваме много добри новини”, каза Иванов. 

Народният представител от “Има такъв народ” Филип Станев каза, че появата на новия проект не притеснява “нито на йота” ИТН, защото в демокрацията появата на нови политически субекти е нещо нормално.

“Не знаем как ще се ориентира този субект в политическото пространство, къде ще стои. Твърде рано е да се коментира дали може да има партньорство помежду ни”, добави той.

Източник: OFFNews