Начало OFFNews Бабикян, Хаджигенов и Минеков: Донесете играчки от Хиполенд на протеста
0

Бабикян, Хаджигенов и Минеков: Донесете играчки от Хиполенд на протеста

0

Отровното трио – адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, призова протестиращите за оставка на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори, да донесат на протеста довечера детски играчки, по възможност закупени от веригата Хиполенд.

Днес три държавни ведомства – НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция “Надзор на пазара”, се изсипаха на наказателна акция срещу магазините за играчки, чиито служители от самото начало на протестите са всеки ден на площада.

Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв начин не Ви е застрашило, като го напръскахте не с обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания. Това написа във фейсбук изпълнителният директор на Хиполенд Мариан Колев след протестите в сряда и безредиците в София.  

Бухалката на държавата не закъсня и органите щумруваха детските хипермаркети.

“Взехме количка с играчки от Хиполенд в знак на солидарност! Довечера на Нас не ни е страх! Ден 57 елате и вие с детски играчки, по възможност купени от Хиполенд, за да покажем заедно подкрепата си”, написаха от Отровното трио на фейсбук страницата си.

Активистът на Демократична България Ивайло Мирчев също се включи с видео на живо от веригата магазини. Той разкри, че натискът над веригата от страна на властта е заради желание на ДПС депутата Делян Пеевски да купи бизнеса с играчки.

Прави се опит да бъде завзета тази верига. Ще следим внимателно действията на държавата, заяви Мирчев, който е най-близкият сподвижник на съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

Той за пореден път призова за оставка на правителството и главния прокурор и зададе следния въпрос:

“Г-н Борисов, кога ще ни разкажете за връзките си с мутрите си от СИК, с Маджо и Пашата? Кога ще ни разкажете за вашето тъмно минало като мутра от 90-те години”, попита Мирчев

Източник: OFFNews