Начало OFFNews ”Анимационният герой изхвърча, за да остане Семейството – Борисов-Гешев-Пеевски”
0

”Анимационният герой изхвърча, за да остане Семейството – Борисов-Гешев-Пеевски”

0

Подадената оставка от правосъдния министър Данаил Кирилов предизвика разнопосочни реакции у българските политици.

Лидерът на Да, България и съпредседател на Демократична България Христо Иванов бе категоричен, че освобождаването на Кирилов не променя нищо.

“Пореден анимационен герой изхвърча, за да остане Семейството. И не, не Флинстоун, а Борисов-Гешев-Пеевски. Докато те не се разкарат, нищо не се е променило. Оставка!”, написа той във фейсбук.

Подобна бе и редакцията на евродепутата Радан Кънев от групата на ЕНП.

“Нека го кажа накратко – никой не се интересува от оставката на пионката г-н Кирилов. Той няма капацитета да бъде проблем. Борбата е за оставка на началниците му и за пречупване на властта на техните сенчести началници”, написа той на фейсбук профила си.

По друг начин видяха оставката от малкия коалиционен партньор в управлението.

“За мен е изненада тази оставка на министър Данаил Кирилов”, заяви пред БНР депутатът от “Обединени патриоти” Християн Митев, зам.-председател на правната комисия в Народното събрание.

Той посочи, че не може да я коментира, защото не са ясни мотивите за нея.

“Не виждам причина за подаване на оставка в резултат на работата му. Не откривам съществени пропуски в неговата работа. Като правосъден министър той се справя добре”, категоричен беше Митев.

Според него няма как Кирилов да бъде хвален или укоряван за изработването на проекта за нова Конституция предложен от ГЕРБ, тъй като той е създаден от работна група, а не лично от министъра.

Източник: OFFNews