Начало FrogNews HENSOLDT MUSS Надеждна защита за бронирани машини срещу управляеми оръжия
0

HENSOLDT MUSS Надеждна защита за бронирани машини срещу управляеми оръжия

0

HENSOLDT (www.hensoldt.net) е пионер в разработването на технологии и иновации в областта на електрониката за отбрана и сигурност. Базирана в Taufkirchen близо до Мюнхен, компанията е водеща в Германия със стратегически лидерски позиции за сензорни решения за приложение в областта на отбраната и извън нея. HENSOLDT разработва нови продукти за борба с широк спектър от заплахи, базирани на иновативни подходи за управление на данни, роботика и киберсигурност.

С приблизително 5500 служители, HENSOLDT генерира приходи от 1,14 милиарда евро през 2019 г.

През последните години на бойното поле се наблюдава появата на голям спектър от противотанкови управляеми и неуправляеми ракети, които бързо се развиват от обикновени ракети от първо поколение с кабелно управление (TOW), изстреляни от тръбна пускова установка, оптически проследявани, противотанкови ракети с кабелно управление, до лазерно насочвани, трето поколение съвременни управляеми ракети „стреляй и забрави”, и ракети, които са способни да поразят пасивни и допълнителни брони и да унищожат целта си с тандемни бойни глави. Тези противотанкови управляеми ракети (ATGM), които могат да бъдат изстреляни от различни платформи /конфигурации, скоро изпревариха заплахите към танковете от конвенционални снаряди и боеприпаси.

Това наложи промяна в парадигмата в защитата от AFV и стимулира разработването на нови технологии в рамките на дадените ограничения на теглото, известни като Активни системи за защита (APS). Тези системи използват електронни сензори за откриване и проследяване на приближаващи ATGM и HEAT боеприпаси и лазерни заплахи и ги поразяват, като стартират противодействия за отклоняване / унищожаване. По този начин Активните системи за защита APS за пореден път промениха съотношението, усилвайки AFV защитата, без да влияят значително на теглото на машината.

Основната компетентност на групата HENSOLDT е да разпознава широк спектър от заплахи и да предоставя практически и оптимални решения за подобряване на безопасността и оперативната ефективност на военните платформи. Еволюцията на Многофункционалната система за самозащита (MUSS) на HENSOLDT се развива в същата посока. MUSS е най-модерното, рентабилно и практично решение за подобряване на жизнеспособността на платформите за бронетранспортьори (APC) или пехотни бойни машини (IFV).

Източник: FrogNews