Начало FrogNews Facebook гърми от групи на хора, наричащи Борисов и Гешев по прякори
0

Facebook гърми от групи на хора, наричащи Борисов и Гешев по прякори

0

Горещо лято и силна обществено-политическа динамика. Така можем да обобщим последните няколко месеца у нас. Каквото и да се е случило, едно е сигурно – управляващите станаха за смях, а гражданите ги взеха “за мезе”.

Пореден повод за колажи и подигравки е сюжет, разиграл се едва преди няколко дни, който позволи на протестиращите срещу правителството да развихрят творческата си мисъл на ново поле. Става дума за националното съвещание на прокуратурата, на Данаил Кирилов заяви, че знае поименно всички, които го наричат подигравателно “Барни Ръбъл”. Те били от една определена партия.

Реакцията бе мигновена. Появи се Facebook група на хората, наричащи Данаил Кирилов Барни Ръбъл. И тъй… само за два дни групата успя да събере почти 19 хиляди члена. Последва и резултат – днес Данаил Кирилов хвърли оставка като правосъден министър, като предстои да стане ясно дали тя ще бъде приета, или управляващите разиграват поредния цирк.

Каквато и да е ситуацията обаче, на фронта се появи ново поле, на което гражданите да развихрят хумора си. В социалната мрежа вече има група на хората, наричащи Бойко Борисов “Тиква”, “Мутра”, “Агент Буда”. Има и създадена група за хората, които наричат Иван Гешев “каскет”. Надеждата е една – те да последват примера на Данаил Кирилов и ида хвърлят своите оставки – нещо, за което демонстрантите настояват вече 49 поредни дни.

Джесика Вълчева

Източник: FrogNews