Начало FrogNews Courrierinternational: Властта в България остава глуха за „големия народен бунт“
0

Courrierinternational: Властта в България остава глуха за „големия народен бунт“

0

Близо два месеца демонстрантите призовават за оставката на българския премиер Бойко Борисов. Те осъждат неговата патронажна система и използването на правосъдие и полицията, за да останат на власт, пише Courrierinternational

Какво се случва в България? Необичаен преврат за някои или легитимен бунт срещу корупцията , за трети – чадър над олигархията в икономиката, за други – защита на справедливостта : мненията се различават в зависимост от това дали сте на страната на правителството или на противната. Едно е сигурно обаче: 57 дни страната продължава да е разтърсвана от ежедневни демонстрации. Народен гняв, който до момента не печели на „жълтите павета“ на София, този малък периметър от историческия център на града на Българска столица, в която са съсредоточени всички институции на страната, пише още френската медия.

Протестиращите не поискаха нищо друго освен незабавна оставка на правителствения ръководител Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Това е “голям народен бунт”, дори и да е помрачен от операции, които не винаги са много славни, смята политологът Даниел Смилов в българската секция на радио “Дойче веле”.

Източник: FrogNews