Начало FrogNews 83 са жертвите след израелските въздушни нападания в Газа
0

83 са жертвите след израелските въздушни нападания в Газа

0

 Най-малко 35 човека са били ранени при сблъсъци в Западния Бряг. по-голямата част от хората са били ударени от живи боеприпаси и че повечето нараняванията са настъпили в южния град Хеброн. Над 1600 ракети са изстреляни по Израел от ивицата Газа. Около 400 се спуснаха над Газа, каза говорителят Джонатан Конрикус. Израелските военни атакуват около 600 цели в ивицата Газа, включително съоръжения за производство и съхранение на ракети.

Насочен е и тунел, който според Конрикус е използван частично за скриване на бойци и е построен под училище в населено място. Израелските бойни самолети атакуваха високи сгради и друго места, докато палестинците в обсадения анклав се събудиха в четвъртък, за да отбележат религиозния празник Ейд ал-Фитр под безмилостна въздушна бомбардировка Убити са поне шест израелци и един индийски гражданин.

Израелският министър на отбраната Бени Ганц нареди засилване на мерките за сигурност с цел овладяване на нарастващата паника, която разтърси смесени еврейски и арабски общности в цялата страна. „Изпаднали сме в извънредна ситуация поради националното насилие и сега е необходимо да имаме засилване на мерките за сигурност и те трябва незабавно да бъда приложени за възстановяване на закона и реда“, каза той.

Превод Мира Ереева

Източник: FrogNews