Начало FrogNews 700 прокурори ще помпат мускулите на Гешев в резиденция „Бояна“, планира се и протест
0

700 прокурори ще помпат мускулите на Гешев в резиденция „Бояна“, планира се и протест

0

Главния прокурор Иван Гешев събира 700 подчинени на национално съвещание. Сбирката ще е дом 2 на резиденция „Бояна“. Магистратите ще обсъждат в 11 часа независимостта си, но на практика подчинените на Гешев ще помпат мускулите му.

Темата на националното съвещание в понеделник е “Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл.7 от Договора за Европейския съюз”.

“Съвещанието се организира във връзка с декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 10.08.2020 г. по повод опитите за грубо посегателство върху независимостта и доброто име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, принципа за разделението на властите и опитите за политически натиск”, се казва в съобщение на държавното обвинение.

Предполага се, че сгледата се прави, не само за да се даде рамо на Гешев, но и  да се заклеймят протестите.  Над 40 дни хиляди българи в страната и чужбина искат не само оставката на премиера Бойко Борисов, но и на Иван Гешев. Наскоро той пак взриви от възмущение обществото, след като при посещение в поредното село каза, че има нужда от повече арести.

Гражданско сдружение БОЕЦ дадоха заявка за протест, но как той ще бъде организиран, все още не е ясно. Очаква се събитието да бъде добре охранявано.

Източник: FrogNews