Начало FrogNews Христо Иванов опроверга, че ще прави коалиция с ГЕРБ
0

Христо Иванов опроверга, че ще прави коалиция с ГЕРБ

0

Лидерът на ”Да, България” Христо Иванов опроверга публикациите, че ще прави коалиция с ГЕРБ. След участието си в ”Панорама” по БНТ, част от неговите думи бяха интерпретирани в някои медиите по този начин. Късно снощи в пост във Фейсбук Иванов написа следното:

„За да е ясно какво мисля и да няма свободни съчинения: ГЕРБ не е годен субект за коалиране! Многократно са го доказали и аз многократно съм го казвал. Това е лидерска усвоителна котерия, ипотекирана в Сараите и обслужваща Пеевски и подобните му. Смисълът на всичките ми усилия е да разрушим този модел и системните му предпоставки и това е, за което търсим подкрепа от избирателите. Изобщо не обсъждаме управленски коалиции и не се занимаваме с хипотези. Искаме за ДБ мандат за управление, чрез което радикално да модернизираме страната.
Оставка!“

Христо Иванов каза по БНТ следното: „ГЕРБ не е годен субект за коалиране! Многократно са го доказали и аз многократно съм го казвал. Това е лидерска усвоителна котерия, ипотекирана в Сараите и обслужваща Пеевски и подобните му. Смисълът на всичките ми усилия е да разрушим този модел и системните му предпоставки и това е, за което търсим подкрепа от избирателите. Изобщо не обсъждаме управленски коалиции и не се занимаваме с хипотези. Искаме за ДБ мандат за управление, чрез което радикално да модернизираме страната“.

Източник: FrogNews

Сподели: