Начало FrogNews ЦСКА: МВР да издири тези, които искаха да убиват фенове във Варна!
0

ЦСКА: МВР да издири тези, които искаха да убиват фенове във Варна!

0

Срещу наши фенове във Варна беше извършен терористичен акт, можеше да има убити и ранени. Това мнение изрази ръководството на ЦСКА в писмо до министъра на вътрешните работи Христо Терзийски. От „червения“ клуб настояват МВР да разследва много сериозно инцидента, а виновните, които са хвърляли самоделни бомби към сектора за гости да бъдат подведени под съдебна отговорност.

Нападението извършиха хора извън стадиона по време на почивката в мача с „Черно море“ в събота. Впоследствие се стигна до безредици и фенове на ЦСКА нарушиха целостта на елементи от оградата на стадиона.

„Някои от бомбите избухнаха в опасна близост до нищо неподозиращи деца и техните родители, дошли да подкрепят любимия си клуб. Всичко това създаде паника и суматоха и бе сериозна провокация и предпоставка за още инциденти. За най-голямо щастие и късмет на всички, до фатални случаи не се стигна, а двубоят завърши без ескалация на напрежението.

Ние като клуб смятаме, че това беше своеобразен акт на тероризъм от страна на извършителите. Осъзнат опит за покушение и убийство на български граждани, преднамерено организиран и осъществен, без всякакви скрупули и загриженост за човешкия живот. Сериозно и умишлено престъпление, което можеше да бъде заплатено с цената на невинни пострадали и жертви“, пише в част от съобщението на ЦСКА.

Все още не е ясно дали варненските полицаи са предприели издирване на извършителите на опасния вандалски акт.

Източник: FrogNews

Сподели: