Начало FrogNews Българите във Виена огласиха улиците на града с викве ”ОСТАВКА!” /видео/
0

Българите във Виена огласиха улиците на града с викве ”ОСТАВКА!” /видео/

0

Днес във Виена се проведе шестото протестно шествие по централните улици на австрийската столица. Беше прочетено и подписано писмо до правната комисия в Народното събрание за искане на промени в ИК. Бълграските граждани, живеещи в Австрия се обединиха за създаване на МИР Чужбина, възстановяване на промените от 2014 г. за отваряне на секции от предните избори, гласуване по пощата на следващите избори и изграждане на система за електронно гласуване.

Второто писмо, прочетено на днешния протест е продължение на петицията, подадена на 19.08 към Европейската комисия. Писмото съдържа 4 конкретни сигнала за извършени престъпления в България, касаещи Еврофондове и насилие над мирно протестиращите граждани на 02.09., съобщават за ФрогНюз сънародниците ни в Австрийската столица.

Ето и целият призив на българиете във Виена, обявен на страницата за събиетото днес:

Време е българинът да се изправи гордо и да защити националния си интерес! Трийсет години след подпалването на Партийния дом, той продължава да гори – на всякакви нива. Освен новата сграда на Народното събрание, другото горящо нещо е лъчът светлина, който тепърва ще ни сплотява – сърцето на будния българин! На никаква цена не трябва да позволяваме този лъч да изгасне, именно той е ключът към дългоочакваната победа – ОСТАВКАТА на управляващия кабинет с премиер Борисов и тази на главния прокурор Гешев! Затова на 13.09. ще проведем поредното протестно шествие във Виена!

Управляващите и техните прокажни и нечестни манипулации и механизми за жалост бележат успехи сред една част от българските граждани. Забелязват се немалко наши сънародници, които до вчера се опитваха да бъдат аполитични и тихи, но днес социалните мрежи са буквално „павирани“.

#allpavetalivesmatter … но животите на българските граждани явно нямат значение…

Паветата в София са оредяли и разбити от десетилетия. Това е и състоянието на цялата ни държава. Затова сме на площадите, за да прекъснем всички тези корумпирани и пошли практики!

Нямаме лукса да останем апатични към ситуацията в България. Не можем да си позволим да сме духовно нисши и граждански безотговорни в такива времена! Имаме национален дълг! На улиците в София полицейският произвол взима жертва след жертва! Хората там живеят без права! Не просто трябва да сме съпричастни с тяхната участ, време е за действия, всичко друго са общи приказки! Именно върху конкретиката ще се съсредоточим по време на протеста, който отново ще се състои под формата на шествие!

Мили сънародници! Нямаме търпение отново да се съберем заедно и да се борим за целите си! Трябва всеки един от нас да приобщава все повече и повече приятели към
протестите, защото нашият вик ще отеква по-силно и оглушително с всеки изминал ден!

Източник: FrogNews

Сподели: