Начало FrogNews Андрей Янкулов: Беларус, България… Другаде разследват ли протестите като престъпление против държавата
0

Андрей Янкулов: Беларус, България… Другаде разследват ли протестите като престъпление против държавата

0

Прочетох как главният прокурор на Беларус обявил пред медиите, че започва разследване по чл 361 от НК (престъпление против държавата) срещу опозицията, защото искала да завземе властта.

Та се сетих, че и тука имаше такъв сюжет съвсем наскоро – първо пресконференция от последния етаж на Палатата с гръмки тийзъри „ще видите как…“, после прожекция на едни пресни-пресни резултати от СРС-та (оня ден говорени, днес по медиите), че някакви хора си споделяли някакви неща за някаква подкрепа на ненасилствени протести срещу управлението… и това било от най-тежките престъпления против Републиката.

Дали има друга европейска държава, освен България и Беларус, където провеждането на антиправителствени протести да е разследвано като престъпление против държавата?

Но по-важното – повече от месец мина вече, какво стана с разследването на държавна измяна? След като имаше обилна информация в самото начало, нормално е да се споделя такава и в хода му.

Нищо повече обаче не се чува, да не би причината да е, че не се получи търсеният пиар ефект и наказателното разследване да се самообезсмисли!?

Източник: FrogNews

Сподели: