Начало FrogNews Петър Бояджиев: Поведението на младите българи спрямо догмите леви и десни е в крак с европейските тенденци
0

Петър Бояджиев: Поведението на младите българи спрямо догмите леви и десни е в крак с европейските тенденци

0

Аз съм много приятно изнанадан от случващото се около протестите. Първо за първи път от много години протеста реализира написаното на Народното събрание – Съединението прави силата. Хора с различни политически чувствителности се обединиха около нещо основно за държавата и обществото. Край на КОРУПЦИЯТА.

Корупцията няма цвят. Дали е при сини, червени и лилави, тя няма место в обществото и е еднакво вредна. Второ протеста не е партиен, с искане неговата партия да дойде на власт. Протеста иска условия за честни избори и там да се реши въпросът за власта. Трето тази тенденция е чисто европейска. Когато леви и десни във Франция са обединяват на президентски избори за да спрат националистите, нима отстъпват от принципите си. И нещо много важно. В България понятията десни и леви са много деформирано разбирани.

А, аз съм против комунистите, значи съм десен. Пълна политическа неграмотност. В продължение на 45 години Свободната част от Европа, беше управлявана, кога от леви, кога от десни, но всички заедно бяха против съветската империя. Поведението на младите българи спрямо догмите леви и десни е в крак с европейските тенденции. Във Франция, която е родината на епитетите леви и десни, през последните избори и левите и десните претърпяха голям провал и броя не депутатските им места се сведе до смешен минимум. И последно, някои обвиняват протеста, че бил много мирен. Ами нека приемем, че това е български принос, към новата европейска реалност и да се гордеем с това, а не да имитираме.

Петър Бояджиев, Фейсбук

Източник: FrogNews

Сподели: