Начало FrogNews Ден 44! Протестът започна с искане за оставка на областния управител на София, затварят пътища
0

Ден 44! Протестът започна с искане за оставка на областния управител на София, затварят пътища

0

Ден 44 на протестите срещу управлението на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Отровното трио започна с брифинг, на който съобщи, че иска оставката на областния управител на София-област Илиян Тодоров, заради недопустими обиди към хората.

„Няма да коментирам езика на областния управител, за когото ние сме избори. Това се отнася за хиляди професори, генерали, студенти, лекари, юристи. Склонен съм да приема, че ние от Отровното трио сме алкохолици и изроди. Този човек трябва веднага да си тръгне, каза Арман Бабикян от Отровното трио“.

Адвокат Николай Хаджигенов пък увери, че блокадите са законни и няма нужда да се уведомява общината за тях. „В Пловдив 24 часа по-рано са дали уведомление за протест и кметът е отказал. А режимът е уведомителен, той не може да забрани. Това е порочно и незаконно. Това е причината, поради която настоявам: Не подавайте уведомления за протести! Няма санкции за неизпълнение на това“, каза Хаджигенов. 

В „триъгълника на властта“ в столицата вече започнаха да се събират протестиращи. Обичайно броят нараства чувствително към 20,30 часа.  Около 18 часа в лагера на „Орлов мост“  дойде и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която заяви, че там са нейните приятели и идва да ги подкрепи: „Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала“, каза тя, цитирана от БНР.

Грандиозен протест се очаква и в Пловдив заради нощната акция на полицията, която разтури палатките на панаирния мост.

Във Варна също се събират протестиращи. Засега протестът минава по-по-различен начин във Варна. Там хората показват как се действа при електронно гласуване.  

Протест ще затвори за около час движението по пътя Русе-Бяла-Велико Търново, съобщиха организаторите от Бяла. Те планират да направят шествие от “Лукойл” до кръговото кръстовище и обратно до Гара Бяла, съобщи rusemedia.com. 

Началният час е обявен за 19 часа. Очаква се протестът да продължи около час. Полицията има готовност да въведе обходни маршрути, ако се налага, тъй като най-вероятно ще се образуват колони от тежкотоварни камиони и трафикът ще бъде сериозно затруднен.

Това е вторият протест със затваряне на пътя, който организират беленчани в рамките на седмица. Те се присъединяват към недоволството в страната с искания за оставки на правителството и главния прокурор.

По-рано днес в столицата вече два пъти беше блокирана сградата на БНТ на улица „Сан Стефано“. От сдружението БОЕЦ поискаха генералният директор Емил Кошлуков да подаде оставка.

Очаквайте подробности!

Източник: FrogNews

Сподели: