Начало FrogNews Отец Дионисий: Какво пренасят с дипломатическата поща служителите на немското посолство?
0

Отец Дионисий: Какво пренасят с дипломатическата поща служителите на немското посолство?

0

„Онази компания в Европа, която наблюдава процесите, да отговори на няколко въпроса. Вярно ли е, че служители на немското посолство в София твърде зачестено са започнали да пътуват от София за Берлин с дипломатическа поща, в която никой не знае какво се пренася? Обслужват ли онези служители на посолството някогашните ангажименти, които може би тук създаваната партия ГЕРБ е поела към фондациите Ханс Зайдел и Фридрих Науман, а пък бих казал и към онази фондация, която не я споменават, но аз мисля, че също има отношение към създаването на ГЕРБ – Конрад Аденауер.”

 Това попита отец Дионисий, който активно участва в антиправителствените протести, от ефира на тв „Евроком“, цитиран и от „Либерта“.

„Докога посолствата на Франция и САЩ, които бяха активни по време на протестите през 1997 и 2013, ще се правят, че у нас има само красива природа, която обаче бива унищожавана с тяхно съгласие?“, запита още отецът.

„Протестите показват чудо, за което не съм предполагал, че ще се случи. Трябва да кажем „баста“ на онова, което вече 30 години се случва в нашата страна“, коментира още той.

„Всичко, което не е част от този политико-олигархичен модел за последните 75 години, няма как да не обедини всички. Няма значение кой е с една или друга цветова принадлежност – всички трябва да бъдем единни, за да продължи по някакъв начин нашето отечество да съществува“, убеден е свещеникът.

Той коментира и позицията на пловдивския митрополит Николай, който защити премиера Бойко Борисов.

„Да се каже за последните 11 години, че са най-светли – това означава или че някой е сложил розови очила, или че няма никаква нужда от народ, а за църквата това е престъпление да го произнесе“, каза архимадритът.

По думите му премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев са символ на задкулисието.

„По-добре е Борисов да излезе с достойнство при протестриращите и да каже: моля ви за прошка и дайте ми възможност някъде там да се кая, без дори да ме виждате. Човек с поведението на Борисов, с тази жлъч и това тропане по масата, като че ли той е роден специално за властта. Премиерът не въплащава българския гений, въпреки, че много от лошите му черти може да ги наблюдаваме само в неговото поведение“, каза още отец Дионисий.

Той е сигурен, че протестът ще завърши с оставките на Гешев и Борисов.

„Доброто ще победи злото“, категоричен е той.

Източник: FrogNews

Сподели: