Начало FrogNews Огнян Касабов: ДПС се държат тайнствено в решаващи моменти
0

Огнян Касабов: ДПС се държат тайнствено в решаващи моменти

0

доц. Огнян Касабов Източник: БНР

ДПС сякаш имат практика да се държат тайнствено в решаващи моменти. С тези думи доц. Огнян Касабов коментира пред БНР липсата на позиция от страна на партията по повод внесените предложнеия за промени в Конституцията.

Според него се очаква протестите в страната да се засилят с подновяването на парламентарните заседания, а през есента и през зимата предстоят много по-мащабни протести заради очакваното повишаване на безработицата.

ФрогНюз припомня, че днес е 44-тия ден на антиправителствени протести. Планира се на 2 септември, когато е първото заседание на депутатите след лятната ваканция, още от сутринта да започне националния протест „Велико народно въстание“. Всичко това се случва на фона на нестеихващо гражданско недоволство и внесените преди около седмица предложения за промени в Конституцията.

А иначе – продължават блокадите на ключовите кръстовища в столицата. От идвестно време граждани блокират и институции. Това според доц. Касабов е много по-продуктивно.

„Имаше една такава малко високомерна реторика, че тези хора повдигат един битов проблем, пътуващите, докато протестиращите повдигат един морален, ценностен проблем и в такъв смисъл прицелването към институции изглежда много по-продуктивно“, смята доц. Огнян Касабов. Днес блокада-изненада имаше пред сградата на Българската национална телевизия – един от фокусите на протестиращите, които искат оставката на генералния директор Емил Кошлуков.

Касабов счита, че е нормално и естествено в протеста да участват партии, които го припознават.

„От друга страна изглежда, че в тази ситуация, в която безпартийните протестиращи намаляват, такива малки формации като тези на Мая Манолова и на г-н Христо Иванов, те могат повече да изпъкнат“, допълни преподавателят.

Източник: FrogNews

Сподели: