Начало FrogNews ВАП пак намери проблеми на плаж ”Русалка”, въпреки че взе мерки през април
0

ВАП пак намери проблеми на плаж ”Русалка”, въпреки че взе мерки през април

0

Държавата в лицето на Върховната административна прокуратура отново откри нередности на “Русалка”, въпреки че преди месец реши проблемите с ограничаването на достъпа до държавния плаж. ВАП са впрегнали министъра на туризма Марияна Николоваа да направи проверка, при която било установено, че има ограничен достъп на моторни превозни средства, като освен всичко се събира и такса за ползване на паркинг.

Хронология на събитията

ВАП припомня, че през 2019 г. обвинението се е самосезирало след информация в медиите, че достъпът до плажовете “Русалка – бейби плаж“, “Русалка – централен“ и “Русалка – каяк” е бил ограничен. На нарушителя – търговско дружество, собственост на Николай и Евгения Баневи, е наложена имуществена санкция в размер на 5000 лв. с наказателно постановление от 15.04.2020 г.

Оказва се обаче, че месеци по-късно прокуратурата отново намира проблеми. Според официално съобщение на страницата на ВАП правото на гражданите на свободен и безплатен достъп е било ограничено, като според табела за достигането до посочените морски плажове обаче се изисква заплащане на т. нар. „гривни” срещу 6 лв. за бройка.

С оглед установеното ВАП е уведомена, че Министерството на туризма в най-кратки срокове ще предприеме действия по ангажиране на административно-наказателна отговорност спрямо същото търговско дружество за ограничаване на безплатния достъп на гражданите, съобщават още от държавното обвинение.

Източник: FrogNews

Сподели: