Начало FrogNews ”Делта гард” са се изнесли от завода в Дупница
0

”Делта гард” са се изнесли от завода в Дупница

0

“Делта гард” са се изнесли от завода за асансьори в Дупница, ден преди последната част от разследването на АКФ “Осемте джуджета” и преди вторият опит частни съдебни изпълнители да влязат в обекта, за да въведат във владение новата фирма “Хах 18”.

Това съобщава да “Дневник” адв. Грета Ганева – юрист, който представлява дружеството “Изамет 1991 ООД”.

Заводът за асансьори в Дупница е един от главните герои в разследването на Антикорупционния фонд – “Осемте джуджета”. В него се разказва как Илия Златанов потърсил услугите на бившия следовател Петьо Петров – Еврото, за да спаси бизнеса си заради конфликт със собствения си син – Явор Златанов. След всичко случило се, за което може да видите тук, тук, тук и тук, в крайна сметка става ясно, че двете страни по спора са съгласни да предадат собствеността една на друга и имат споразумение за партньорски отношения.

“Делта гард” обаче не допуска в завода нито фирмата “Хах 18”, нито фирмата “Изамет 1991 ООД”. В разпространената днес част става ясно, че през февруари 2020 година, докато още е работила във фирмата на брат си – Явор Златанов (напуска през март), той е бил изгонен от фабриката в Гара Искър от охранители на същата фирма, които дори не му позволили да прибере готовата продукция.

Освен това, в началото на месец август ЧСИ се опита да влезе в завода, но охранители от “Делта гард” не ги допуснаха. Това се случи и с “любезното” съдействие на полицията, която отказа да помогне на частните съдебни изпълнители, въпреки че е задължена по закон.

За днес е бил насрочен втори опит на частния съдебен изпълнител да въведе във владение фирмата „Хах18“. Още снощи транспарантите на фирмата на Димитър Спасов – Митко Каратиста, са били свалени. В момента няма и следа от гардовете на “Делта гард”. Днес влизането в завода е станало безпроблемно. На място са били и представители на областната дирекция на полицията в Кюстендил, които не се е наложило да се намесват.

Източник: FrogNews

Сподели: