Начало FrogNews Пловдив излиза на мащабен протест
0

Пловдив излиза на мащабен протест

0

Поредният голям протест ще блокира Пловдив тази вечер. Участие в него ще вземе проф. Велислав Минеков, който е един от т.нар. ”Отровно трио”. Недоволните от управлението на Борисов и главния прокурор Гешев се събират в 19 часа на площад „Съединение“, за да кажат „не“ на подмяната.

В призива в социалните мрежи организаторите заявяват, че демокрацията у нас е под заплаха и правят паралел със ситуацията в Беларус. Режимите в двете страни са под натиск от своите граждани и яростно се опитват да се спасят. От Пловдив до Минск се чува само едно – Оставка и то веднага, пишат протестиращите. Те се обявяват и срещу предложения от ГЕРБ проект за нова Конституция. Според тях целта на управляващите е да тупат топката и да останат още малко на власт, информира БНР.

От община Пловдив съобщават, че на протестиращите тази вечер не е разрешено блокирането на  булеварди и кръстовища, тъй като организаторите не са подали в срок уведомление в администрацията. За липсата на разрешение е уведомена и ОД на МВР и са водени разговори с организаторите.

Заместник – кметът с ресор „Сигурност и обществен ред“ Йордан Ставрев уточни, че има разрешение само за шествие от площад „Съединение“ по Главната улица до площад „Стефан Стамболов“ пред община Пловдив. 

Протестиращите коментираха, че отказът на общината е неправомерен и те ще го обжалват пред Административния съд.

Йордан Ставрев  поясни, че вече е разрешено  протестно шествие за следващия четвъртък – 27 август със съответното затваряне на централните булеварди „Шести септември“ и „Цар Борис III Обединител“.

Източник: FrogNews

Сподели: