Начало FrogNews Надзирателите в затворите излизат на протест с искане правосъдния министър да изпълни обещанията си
0

Надзирателите в затворите излизат на протест с искане правосъдния министър да изпълни обещанията си

0

Надзирателите в затворите се готвят за национален протест в София заради неизпълнени обещания на правосъдния министър. От 21 до 28 август ще се състоят събирания на открито пред Съдебните палати в страната и ако целите им не бъдат постигнати, то те ще преминат и към провеждане на национални протести в София.

Това съобщиха от Синдикат „Охрана“. В позицията си надзирателите посочват, че са обезпокоени от неизпълнението на поетия ангажимент през 2018 г. да бъдат отпуснати допълнителни бройки към вече съществуващи щатни разписания ГД „Охрана“ и ГД „Изпълнение на наказанията“. 

Оттам допълват, че в Постановление на Министерския съвет за допълнение на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, прието през 2012 г., е посочена само едната специализирана главна дирекция в правосъдното министерство – Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, с което се нарушава постигнатото изравняване на социалния статус на служителите в двете дирекции в МП.

Те са категорични, че провежданите срещи между правосъдния министър и само едната от синдикалните организации – ССЗБ, нарушават споразумението за сътрудничество между всички страни.

Източник: FrogNews

Сподели: