Начало FrogNews 50-ят ден на протестите започна с блокиране на всички входове на съдебната палата
0

50-ят ден на протестите започна с блокиране на всички входове на съдебната палата

0

Блокирането на съдебната палата Източник: БГНЕС

Петдесетият ден на протестите започна с блокиране на всички входове на съдебната палата. Акцията е на гражданско сдружение БОЕЦ. Тяхна практика е вече всяка сутрин изненадващо да блокират за около час дадена държавна институция, съпричастна към мафиотското управление на страната.

Петата  блокада – изненада тръгна от Орлов мост и стигна до съдебната палата. Хората минаха през ул. „Г.С. Раковски“ без да създават трудности на движението, като използваха само зелен светофар. Преди това се спряха на жълтите павета, където работници правеха нещо. Запитани, те отговориха, че сменят паветата. Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, обаче допусна, че властта прави заграждения, готвейки се за големия протест на 2 септември.

След като стигнаха съдебната палата, протестиращите се разделиха така, че да завардят всички възможни входове. За кратко замеряха сградата с яйца и домати. След това лъчовете отново се събраха на централния вход.

Първата блокада беше на Министерството на правосъдието с искания както за оставката на премиера Борисов, на главния прокурор Гешев и на правосъдния министър Данаил Кирилов, която вече е факт. БОЕЦ се намират на тротоара, движението се извършва свободно.

Източник: FrogNews