Начало FrogNews 50-и ден: На протеста питат за адреса на Гешев в Бояна
0

50-и ден: На протеста питат за адреса на Гешев в Бояна

0

В 50-ата вечер на антиправителствени протести в София на площад „Независимост“ започнаха да се събират демонстранти. Преди това от т.нар. Отровно трио обявиха, че искат от Министерския съвет официална информация за адреса на главния прокурор Иван Гешев в Бояна.

.

Проф. Велислав Минеков, пиар специалистът Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов свикаха брифинга заради вчерашното изказване в тв ефир на Иван Гешев, че плаща на пазарни цени наем, за да живее в резиденция „Бояна“. Тримата попитаха на какво основание живее там и подчертаха, че той е първият главен прокурор, който живее в резиденцията.

.

Според тях „Министерският съвет явно се командва от главния прокурор“.

За четвърта поредна вечер противници на блокадите в центъра на столицата се събраха пред пилоните на НДК. Около петдесетина души поискаха и оставката на президента Румен Радев, когото определят като „разединител на нацията“. Планирано е и шествие до храм „Св. Неделя“.

Подготвени са и две подписки, обясни един от организаторите на контрапротеста Николай Колев: „Досега хората се подписваха в сигнала до прокуратурата за извършени престъпления, който конкретно ще бъде подаден срещу лицата, които са отговорни за всичко това – т.нар. Отровно трио, разни бизнесмени зад граница и други политици. А сега искаме да формулираме простото, ясно и конкретно искане да бъдат премахнати блокадите“.

Созопол: Протест под наслов “Да защитим демокрацията” върви и в Созопол. В протеста се включиха много летовници. Те казват, че се чувстват гузни, че не могат да са в центъра на събитията в София, съобщи кореспондентът на Би Ти Ви. Шествието започна от старата поща в центъра на Стария град и продължава към новия град.

Варна: Тази вечер протестиращите се подготвят да изстрелят в небето символични ракети Ф-16, направени от хартия.

По-рано днес гражданско сдружение БОЕЦ имаше акция пред Съдебната палата в София, както и в Пловдив.

Източник: FrogNews