Начало FrogNews Единадесет загинали при пожар в Чехия
0

Единадесет загинали при пожар в Чехия

0

Пожар в многоетажен жилищен блок в градчето Бохумин в Чехия доведе до смъртта на 11 души, включително три деца и петима възрастни, които скочиха от прозорци на високите етажи на сградата.

Пожарът е станал в източната част на Чехия близо до границата с Полша.

„Пожарът избухна в апартамент на 11-ия етаж“, заяви Лукас Поп, говорител на местните пожарникари, пред АФП, цитирана от БНТ.

„Шест души загинаха на този етаж, включително три деца и трима възрастни – и куче“, добави той.

„Нашите пожарникари бяха на мястото наистина бързо, но по време на акцията петима души скочиха от прозореца на 12-тия етаж и също загинаха“, каза Поп.

Първоначално полицията съобщава за десет загинали при пожара в 13-етажен бетонен жилищен блок в град Бохумин на чешко-полската граница на около 300 километра източно от столицата Прага.

„Огънят е локализиран, сега преместваме екипите“, каза Поп и добави, че разследващите проучват причините за смъртоносния огън.

Чешкият министър на вътрешните работи Ян Хамачек заяви в Туитър, че пожарникар също е получил сериозна контузия в пожара, който той определи като „огромна трагедия“.

„Най-дълбоките ми съболезнования към пострадалите“, каза той и добави: „Пожелавам бързо възстановяване на пострадалия пожарникар“.

Източник: FrogNews

Сподели: