Начало FrogNews ”Ал-Джазира”: Полиция разчисти протестните лагери в България
0

”Ал-Джазира”: Полиция разчисти протестните лагери в България

0

Активно продължава да се шуми за антиправителствените протести у нас и в медии зад граница. Поредна статия за случващото се в страната е публикувана в “Ал-Джазира”. Повод за материала е разчистването на палатковите блокади само преди ден.

Ето и цялата статия: 

“Полицията в България разчисти незаконните протестни лагери, които блокираха пътища и разгневиха граждани по време на антиправителствените демонстрации, които продължават вече седмици наред. 

Две дузини палатки бяха премахнати от три ключови точки в столицата в София, които бяха опънати преди седмица без позволение. Тяхната цел бе да се блокира трафика, заяви полицията в петък. 

Действията на властите идват в отговор на оплаквания от стотици граждани, които подадоха жалби заради невъзможността да използват услугите на градския транспорт в столицата. 

“Няма да позволим нови блокади”, заяви Тони Тодоров, началникът на полицията. 

Най-малко 12 души бяха задържани и санкционирани в София. Една от групите протестиращи веднага призоваха за нови демонстрации заради премахването на блокадите. 

Властите са вдигнали лагерите, опънати и във Варна и Пловдив, както и блокадата на международен транспортен коридор в южната част на страната (АМ “Марица”, бел.ред). 

Протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов в продължение на вече над месец. Междувременно Румен РАдев заяви, че правителството е корумпирано и е свързано с олигархията. 

От кабинета, който управлява от 2017 година (става дума за третия кабинет на Бойко Борисов, бел.ред), заяви категорично, че няма да подаде оставка заради “натиска на протестите на улицата”. 

Превод и редакция: Джесика Вълчева

Източник: FrogNews

Сподели: