Начало FrogNews Граждани отиват на ”Масово плажуване” край подпорната стена на Алепу
0

Граждани отиват на ”Масово плажуване” край подпорната стена на Алепу

0

Поредна акция на родното Черноморие планират граждани. Този път мишената е горещата точка, в която се превърна Алепу само допреди няколко месеца. Става дума строежа на Шофьорския плаж, станал известен като “подпорната стена”. Готви се “Масово плажуване” в района.

Организацията е на природозащитници. Акцията е продължение на протестите в страната, които бушуват вече цял месец. В началото на разразилото се гражданско недоволство имаше и “събитие” край летните сараи на Ахмед Доган в парк “Росенец”.

“Плаж на подпорна стена Алепу за #оставка!” ще се състои точно до строежа на Шофьорския плаж, където изникна четири етажна сграда. Оказа се, че това ще бъде цял хотелски комплекс.

“Подпорната стена на Алепу се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни”, заяви пред БНР-Бургас организаторът на протеста Кремена Ватева.

До подпорната стена ще бъде струпана грамада от камъни и надпис „Оставка“. Инициативата е подкрепена от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“, Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“, Фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

Източник: FrogNews

Сподели: