Начало FrogNews Николай Стайков: Снощи бях арестуван. Как и защо? /видео/
0

Николай Стайков: Снощи бях арестуван. Как и защо? /видео/

0

Журналистът от Антикорупционния фонд Николай Слатински е бил задържан от полицията късно снощи между Орлов мост и стадион “Васил Левски”. За събитието разказа самия той в профила си във Facebook.

На около 300 метра от възвърнатата на Орлов мост блокада започнала да се събира полиция – на паркинга пред стадион “Васил Левски” имало между 200-300 органи на реда. Тогава Стайков и Александър Радков решили да проверят какво се случва. Минути по-късно решили да си тръгнат, но тогава били задържани – закопчани с белезници, без предупреждение и без въпроси, разказва Стайков.

“Директно ни сложиха белезниците, без да ни питат какви сме що сме, без да искат легитимация и без обяснения защо сме арестувани. Бяхме отведени на паркинга, а след това – в Четвърто РПУ, където нещата продължиха с документалната част. Там ни заявиха, че сме унищожавали пейки. Имало данни, че двамата чупим пейки. Тук няма нито една пейка. Те са много по-надолу, ние сме на 300 метра от Орлов мост”, посочи Стайков и допълни, че е много вероятно в днешното прессъобщение на МВР да фигурираг “двама или трима задържани” за изминалото денонощие, “за да са доволни началниците на полицията”.

“Това е чиста полицейска бюрокрация – така се набавят бройки, за да се отчита дейност”, отсече Стайков.

Източник: FrogNews

Сподели: