Начало FrogNews СДВР обясни за снощната акция с 12 задържани в София
0

СДВР обясни за снощната акция с 12 задържани в София

0

С цел да се освободи движението, бяха освободени тенти и палатки.Те бяха нерегламентирани, не бяха с разрешение от СО. Това заявиха на брифинг от СДВР. В 4.30 ч. тази сутрин пристъпихме към действие на три места в центъра на София. Разпоредихме на гражданите да освободят пътното платно и да приберат палатките”, каза Тони Тодоров, заместник началник на отдел охранителна полиция в СДВР.

„Физическа сила е използвана само срещу едно лице. Но тя беше в рамките на нашите правомощия. Човекът бе хванат под мишница и изведени от кръстовището. Провеждаха се съвсем нормални разговори с протестиращите“, разкриха от СДВР.

Има задържани 12 лица, 8 от тях са в Първо районно. Те са задържани заради неизпълнение на полицейски изпълнения. Лицата ще бъдат освободени след съставени актове.

Постъпиха стотици жалби срещу блокирането на кръстовищата. Една от тях беше с 442 подписа. „На базата на недоволството и на това, че може да има ескалация на напрежението, бяха премахнати палатките на протестиращите“, разкри Тодоров.

Няма да се позволява паркирането на кръстовищата.

Две жалби са подадени в СДВР заради напрежението на форума на ГЕРБ. От ГЕРБ също има подаден сигнал до полицията.

Източник: FrogNews

Сподели: