Начало FrogNews Протестиращите са непреклонни: Вдигат отново палатки в Триъгълника на властта
0

Протестиращите са непреклонни: Вдигат отново палатки в Триъгълника на властта

0

Малко преди обяд днес палатки започнаха да се сглобяват край фонтана на Президентството и пред сградата на бившия партиен дом. Среднощната акция на полицията не отказва протестиращите, напротив – мотивира ги докрай да отстояват исканията си и да са по площади и улици, докато не получат оставките на правителтвото и на главния прокурор.

Хората, изгонени снощи от палатковите лагери, са прибрали вещите си и са категорични, че ще изградят лагерите си отново, съобщава БСТВ.

На площад “Независимост“ са премахнати палатките от пътното платно и са преместени до тротоара до Президентството. Около 04.30 ч. е имало 10-ина души в лагера. Те разказват, че е жандармерията без обяснения ги е накарала да освободят кръстовището.

Палатковият лагер пред Ректората, където са разположени майките на деца с увреждания, ще бъде преместен по-късно през деня пред сградата на бившия Партиен дом. Белият бус на майките от “Системата ни убива“ е репатриран на наказателен паркинг в столицата, тъй като протестиращите са обяснили, че не разполагат с ключове, за да го преместят от платното пред СУ. Няколко майки вече дойдоха и разтвориха отново палатки, съобщи БНР.

Източник: FrogNews

Сподели: