Начало FrogNews Полицаи опитаха да атакуват палатките на майките през МС
0

Полицаи опитаха да атакуват палатките на майките през МС

0

Полицаи, които охраняваха протеста в ”триъгълника на властта” току-що се опитаха да атакуват палатковия лагер на майките на деца с увреждания от ”Системата ни убива” пред Министерски съвет. Лагерът им бе преместен днес от кръстовището пред Софийския университет след нощна акция на униформените.

Палатките на майките бяха издигнати отново по време на поредния грандиозен протест срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Полицаите  използваха тактическата възможност да атакуват жените, след като цялото множество от хора тръгна към Орлов мост, малко след 21 часа.

След като новината за действията на органите на реда достигна до протестиращите голяма част от тях се върнаха, за да защитят майките и техния лагер. Щом се усетиха ченгетата веднага се отдръпнаха. В момента само наблюдават случващото се.

„Хайде сега да ни атакуват, ама не смеят, защото има много хора при нас. Нали им стиска да се нахвълрят върху жени. Нека покажат пред всички какво правят. Вероятно пак ще използват малките часове на нощта, за да разрушата палатките ни, както предната нощ.“, казаха пред Фрог една от жените, които години наред се борят за достоен живот на децата си родени с увреждания.

Източник: FrogNews

Сподели: