Начало FrogNews ВМА крие документите за даренията на Делян Пеевски. По негова воля конкретни медици получат дарени пари
0

ВМА крие документите за даренията на Делян Пеевски. По негова воля конкретни медици получат дарени пари

0

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, Делян Пеевски

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е сред най-пошлите лица на българския преход и политическото задкулисие. Затова гражданите съвсем основателно заподозряха, че цялата медийна кампания около неговите дарения беше организирана с една единствена цел – да се изчисти публичният образ на олигарха, чието име протестиращите в цялата страна скандират заедно с това на Борисов и Гешев. Това прави още по-наложителна проверката на законността на даренията на Пеевски и произхода на парите за тях.

Това пише журналистът Венелина Попова в новата си публикация в „За Истината“, свързана с даренията на депутата от ДПС Делян Пеевски, които той направи по време на коронакризата. Попова е отправила запитвания към болниците, за които бе обявено, че са предназначени даренията.

Военно медицинска академия не е предоставила поисканите документите за даренията на Делян Пеевски, ако изобщо ги има, става ясно от публикацията. Информацията е поискана с редица заявления за достъп до обществена информация.

Освен това дарителят е поискал изрично той лично да определи кои точно медицински служители, които в повечето случаи са и с военен чин, ще получат парични средства от него. Лично шефът на ВМА ген. Мутафчийски се е поинтересувал дали журналистите са доволни от получения отговор, но от управляваната от него институция са отказали да предоставят документацията, от която да е ясно какви дарения са получени и кои лекари са взели допълнително пари.

„Протестите, с искане за оставка на министър – председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев изместиха от фокуса на общественото внимание всички други публични теми, които поставят неудобни въпроси или разкриват злоупотреби със средства от бюджета и европейските фондове.

Мълчанието на отговорните институции само ще потвърди подозренията, появили се в хода на това разследване, а именно – че даренията са съмнителни, недействителни и направени от рисков дарител.“, пише още авторът на разследването, което може да видите подробно ТУК.

Източник: FrogNews

Сподели: