Начало FrogNews Полицията и жандармерията махнаха блокадите, Арман Бабикян е арестуван
0

Полицията и жандармерията махнаха блокадите, Арман Бабикян е арестуван

0

Полицията премахна палатковите лагери в цялата страна. Акцията на МВР е започнала около 4,30 часа във всички градове, където има палаткови лагери или блокиране на движението. Арман Бабикян е арестуван и отведен в 1-во районно управление – София.

Жандармерията е окупирала и трите лагера. Има и други задържани.

Идвайте към една от точките или пред 1-во районно, призоваха във фейсбук от Отровното трио, част от което е Бабикян.

На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред. Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, съобщи МВР и призова „както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната“.

Малко преди 5 сутринта служители на СПС към СДВР, т.е.на специализираните служби към софийската полиция, обградиха Орлов мост коли. Пристигнаха доста хора, може би над стотина полицаи, които дойдоха и общо взето разтуриха блокадата. По-скоро дойдоха, съставиха ни разпореждане за напускане на мястото по Закона за движение по пътищата, много забавно предвид, че последните дни въобще нямаше такъв проблем, явно полицията е стигнала до някакво разбиране по този въпрос. Попитаха ни дали ще изпълним разпореждането, няколко души отговорихме“ не“ , може би някъде към двайсетина души отговорихме „не“ , съответно в момента ни отвеждат към някое от районните полицейски управления в София, предполагам Първо районно. Може би в палатковия лагер все още има някой от протестиращите, не мога да кажа., разказва Манол Глишев пред БНР.

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив е освободено, според хората полицаите са поискали документите на някои от тях и са съставили актове на около 30 души. Хора от лагера подчертаха, че не е имало насилие.

Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината, движението е освободено. Блокираният път Стара Загора-Варна също вече е освободен.

Източник: FrogNews

Сподели: