Начало FrogNews 423-ма искат Столична община да премахне блокадите от протестиращи
0

423-ма искат Столична община да премахне блокадите от протестиращи

0

Жалба подписана от 423-ма столичани, внесоха в Столична община и СДВР недоволните граждани. В нея те призовават главния отговорник за безобразието по софийските улици – кметът Йорданка Фандъкова, да си свърши работата по закон и да осигури свободното движение на всички.

Вносител на жалбата е столичанката Даниела Йорданова.

Според недоволните от протестните блокади на столицата граждани именно Фандъкова е човекът, който трябва да гарантира реда в поверения ѝ на избори град и да нареди на органите на реда от СДВР да премахнат неразрешените блокади. До момента обаче това не се слува повече от две седмици и освен недоволството на мнозинството от софиянци, бизнесът в града също страда.

Вносителите на жалбата се заканват именно на това след консултация с адвокат – ако от Столична община не предприемат действия и игнорират подписката им, ще заведат съдебни дела, като ще сезират и Върховния административен съд.

Това е първата ни стъпка в общата борба за въвеждане на ред и законност в столицата. Целта ни е проста и ясна и тя е да накараме държавата да си влезе в пълномощията и да си свърши работата, категорични са подкрепилите жалбата.

Тя вече е входирана в Столична община под номер СОА20-ГР94-3936 от дата 06.08.2020 г.

Източник: FrogNews

Сподели: